Hur du kan sänka förhöjda levervärden

För att leva ett hälsosamt liv bör du försöka att hålla din lever i perfekt skick. En lever utför många viktiga interna uppdrag i kroppen. Metabolism av mat och eliminering av toxiner är direkt beroende av en lever.

Om värdena i levern bli förhöjda kan du lida av sjukdomar så som hepatit, cirros och andra leversjukdomar. För att bli av med dessa sjukdomar i framtiden så måste du veta hur förhöjda levervärdena kontrolleras. Om du följer de givna instruktionerna kommer du effektivt minska risken för förhöjda levervärden. Instruktionerna är ganska enkla. Du måste bara följa dem uppriktigt.

1. Undvik alkohol: Undvika alkohol är din första och främsta uppgift. Eftersom behandlingen alkohol är alltid svår för en lever, ska du aldrig förtära alkohol i överdrivna mängder. Alkohol kan allvarligt skada din lever, och som ett resultat av dettakan det bana väg för andra leversjukdomar. Om du vill minska risken för förhöjda levervärdeni framtiden, sluta dricka helt och hållet.

2. Undvik förädlade livsmedel: Överdrivet ätande av förädlade livsmedel kan vara mycket skadligt för din lever. Eftersom bearbetade livsmedel innehåller en stor mängd natrium och socker, vilketaldrig är bra för din hälsa,så försök att äta så mindre processade livsmedel som möjligt. Du bör hellre äta naturlig mat. Till exempel kan grönsaker och frukt vara mycket nyttigt.

3. Ta inte vissa läkemedel: Ett av de bästa sätten att sänka förhöjda levervärdenär att sluta ta läkemedel som inte rekommenderas av din läkare. Vissa läkemedel kan verka helt ofarliga, men de kan påverka din lever dåligt. Därför ska du aldrig ta någon medicin utan inrådan av respektive läkare.

4. Börja ta fiskolja: En kost som innehåller omega – 3 -fettsyror är mycket bra för din lever. De hjälper en leverfunktionpå ett effektivare sätt. För att öka ditt omega -3 -fettsyror intag, bör du äta fisk som tonfisk och lax.

Leave a comment